web analytics

Vad gör en trädgårdsarkitekt om vintern?

Innan jag startade företag som trädgårdsarkitekt trodde jag att jag bara skulle kunna jobba med trädgårdar halva året ungefär. Att jag om inte ett hälften av året så i alla fall ganska många månader skulle behöva jobba med något annat för att få det att gå ihop. För folk tänker väl inte trädgård oktober-mars?

träd

Jo de gör de!  I alla fall här nere i Göteborg. Visst har jag färre uppdrag november-februari ungefär. Men efter tre år så jobbar jag nu heltid med mitt företag Timjan och pioner och i detta nu, i början av december, sitter jag och ritar på två trädgårdar. En helt ny till ett nybyggt hus och en annan vid ett äldre men ombyggt hus som behövde en lite uppdaterad trädgård.

Jag är så glad att det gick vägen. Jag säger inte att jag har uppdrag på 100% året om men jag har så att vi klarar oss ekonomiskt. Jag får jobba med något jag älskar och har samtidigt mycket tid med mina tre barn. Något som jag förövrigt upplever bara blir ännu mer viktigt ju äldre de blir. Nu har min äldsta snart inte fritids längre och då tycker jag det är himla skönt att jag kan vara hemma när han kommer hem, i alla fall de flesta dagar. Jag är så tacksam för det!

Men vad gör jag

då när jag inte har fullt så många uppdrag som under högsäsong? Eftersom jag fick frågan i veckan så tänkte jag att jag ska berätta det. Här kommer lite av det jag sysslar mer med nu under lågsäsong:

-håller kurser, nästa omgång startar 25 januari
-läser alla trädgårdstidningar och trädgårdsböcker jag samlat på mig och inte hunnit läsa under högsäsong, lär mig förhoppningsvis nya saker och får inspiration i massor
-bloggar, jag planerar i alla fall att bli flitigare med det :-)
-bokför, deklarerar, betalar moms, organiserar papper och fixar andra praktiska saker jag ofta prioriterar ner när jag har mycket ”vanligt” jobb
-uppdaterar min portfolio och annat material jag använder mig av när jag är ute hos kunder
-uppdaterar hemsidan

Så nu vet ni! På återseende här i bloggen snart igen. Som sagt så är planen att börja skriva här lite oftare nu. Har massor med bilder sedan sommaren och hösten som jag inte har visat er än. Men tills dess: happy andra advent!

 

Inga kommentarer ännu.

Kommentera