web analytics

Ulrika jordfräsen

Jag är helt slut! Jag borde ha hyrt en jordfräs men eftersom jag inte vet var man gör det och att jag kände att jag ville ha detta gjort idag, en söndag, så fick det gå med handkraft istället.

Det jag gjort är att gräva upp gräsmatta. En stooooor yta med gräsmatta. Jag grävde upp och vände tuvorna upp och ner och ska i morgon lägga ett lager tidningar+bark på denna jordgräsblandning för att förhoppningsvis få bra jord att plantera i till nästa år.

Snacka om att jag kommer ha träningsvärk i rygg och armar i morgon!

Annat som jag funderar på just nu är vad jag ska köpa för lökar att plantera nu i höst och vilka perenner jag ska så. Har du något bra tips på perenn som är lätt att lyckas med?

3 Responses to Ulrika jordfräsen

 1. Karin 2008-09-07 at 21:30 #

  Mitt tips på enkel perenn är Jättedaggkåpa. Snygga stora gröna blad, limegröna blommor som jag klipper av efter blomningen (de blir bruna och tråkiga efter blomning). Kvar står otroligt vackra blad och de gör sig fantastiskt vackert när det har regnat eller morgondagget lagt sig på dem.

  Enkel att få upp till lagom höjd (ca 30 cm), tar sig snabbt, blir tät och kan användas både som kantväxt, marktäckare och som enskild planta. Helt klart min favorit!

  Dessutom är inte sniglarna förtjusta i den!
  Mvh,
  Karin

 2. Monica 2008-09-09 at 10:26 #

  Och alunrot! (Fast det vet jag ju att du redan har köpt tidigare i år.) Nävor gillar inte sniglarna heller och de är fina när de blir lite större. Fast mina är fortfarande långa och trådiga…

  Härligt med ordentligt trädgårdsgöra. Vi tillbringade helgen med fotbollscup istället…kul det med, men nu står gräset här och svajar!

  ha det fint!

  /Monica

 3. Monica 2008-09-09 at 16:40 #

  Jag har nominerat dig till en award som jag fick från Camilla på Trädgårdsliv. Du kan gå och hämta hem den från min blogg om du vill!

  hälsningar

  Monica

Kommentera