web analytics

Trädgårdens förvandling del 2

Häromdagen visade jag bilder från framsidan, hur det såg ut när vi flyttade in och hur det sedan förvandlats till en trädgård. Idag är det platsen för vår cirkelrunda gräsmatta jag visar bilder ifrån:

Mars 2007 Såhär såg det ut när vi flyttade in. Inte så himla kul direkt.

Maj 2007 Byggfirman städade i alla fall och markfirman planterade avenbokshäck vid vägen och la ut lite jord och sådde gräs. Hade vi kunnat något om gräsmattor hade vi köpt rullgräs och lagt ut här också (som vi gjorde på framsidan). En sådd gräsmatta förlorar alla gånger mot rullgräs, det är i alla fall min uppfattning. Forfarande fyra år senare är det skillnad på gräsmattan här som såddes och den vi rullade ut. Och då har vi ändå jobbat massor med den sådda med dressjord och sand. Om vi någon gång flyttar till nytt hus så kommer jag köpa färdiggräs överallt, det spelar ingen roll att det är hur mycket dyrare som helst.

Juni 2008 Nu har vi planterat pilhäcken och mer avenbokshäck och förberett för nya uteplatsen och äpplehäcken. En sandlåda har det blivit också.

Augusti 2008. Nya uteplatsen färdig och äppelhäcken planterad, man skymtar den till vänster i bild. Längst bort vid pilhäcken där skottkärran står har jag börjat gräva för en ny rabatt som sedan bara blev större och större när jag ville skapa min gräsmattecirkel.

Juni 2010 Spaljen vid uteplatsen är klar och jag har fixat nya rabatter både uppe till vänster och höger i bild. Cirkeln är klar!

Juni 2011 Så här ser det ut nu. Jag ska byta ut avenbokshäcken vid sandlådan mot något roligare men vet ännu inte vad det ska bli. Häcken där växer dåligt för att jorden är för blöt. Massor med vatten samlas när det regnar så där får jag sätta något som tål blöt jord. Annars är jag väldigt nöjd med min gräsmattecirkel förutom att det är lite för öppet fortfarande. Men det kommer ju lösa sig och så kommer päronträdet och buskarna vid vägen växa till sig så småningom.

 

 

 

4 Responses to Trädgårdens förvandling del 2