web analytics

TJÄNSTER

Här kommer en beskrivning av de tjänster TIMJAN & PIONER erbjuder. Jag har försökt att göra det enkelt för dig som kund och erbjuder därför två grundtjänster, trädgårdsrådgivning för dig som behöver kortare hjälp på plats i trädgården och trädgårdsritning för dig som behöver lite mer hjälp.

Tveka inte att kontakta mig om det är något du funderar på. Självklart kan jag skräddarsy ett paket så det passar just er!

Trädgårdsrådgivning

Vad du än har för funderingar gällande trädgården så kan jag som trädgårdsarkitekt ge dig professionell hjälp på plats hemma hos er.

Kanske behöver du hjälp att välja växter till nya rabatten eller med att välja ett lagom stort träd för tomten? Eller kanske ska du bygga ny altan och vill diskutera placering och utformning av den? Undrar du över vilken sorts jord du har och vilka växter som kan tänkas trivas i den? Eller var och på vilket sätt du ska anlägga din köksträdgård? Kanske har du köpt ett hus med uppvuxen trädgård som du vill ha hjälp att göra till din egen? Vad du än funderar på så kan jag fungera som bollplank och komma med professionella råd.

Jag kommer hem till er och under två timmar går vi igenom hela eller delar av er trädgård. Jag kan ge förslag på utformning av till exempel planteringar, uteplats och gångar och ge tips på växter och material. Ni väljer förstås själva vad ni behöver hjälp med! Här kan ni läsa mer om hur en trädgårdsrådgivning kan gå till.

Pris för 2 timmars trädgårdsrådgivning: 2500 kr.

Trädgårdsritning

Behöver du mer hjälp med din trädgård så är trädgårdsritning kanske något för dig. Du får då en ritning över din trädgård som hjälper dig med trädgårdens struktur och form samt val av växter och material. Det underlättar att ha en plan för sin trädgård om man vill göra förändringar!

Jag kommer hem till er och vi diskuterar era önskemål för trädgården. Jag fotograferar och antecknar och besöket tar 1-2 timmar. Efteråt arbetar jag fram ett utkast på ritningen som ni får ta del av via mail. Ni får komma med synpunkter och när ni känner er nöjda med utkastet så sammanställer jag er trädgårdsritning, en beskrivning över mina idéer för trädgården samt växt- och materiallistor. Dokumenten skickas till er med e-post och på papper.

Trädgårdsritningen är en färglagd ritning som visar den grundläggande formen på trädgården med förslag på utformning av gångar, sittplatser, planteringsytor, gräsmatta med mera.

Vill du kan du också beställa en planteringsplan som är en svartvit ritning som exakt anger var växterna ska planteras och du får också veta hur många av varje sort som går åt.

Trädgårdsritning: Ett hembesök, skalenlig färglagd illustrationsplan, trädgårdsbeskrivning med bilder samt växt- och materiallistor.

Pris:  från 12500kr, kontakta mig för offert. Priset bestäms av trädgårdens storlek och era önskemål.

Exempel på illustrationsplaner och andra dokument finns i min portfolio.

Förberedelser

 Övriga tjänster

Tveka inte att kontakta mig om paketen ovan inte passar dina behov eller om du behöver hjälp med något annat.

Exempel på vad TIMJAN & PIONER också kan hjälpa till med:

  • inköp av växter till din nya trädgård, du får ett bra pris och alla växter hemlevererade
  • plantering av de nya växterna
  • föreläsningar om trädgårdsdesign, odling i köksträdgård eller andra ämnen inom trädgård

Kontakta mig för mer information och offert.

 

Förberedelser inför trädgårdsritning

Innan vi träffas är det två saker ni behöver förbereda.

  • Jag mailar inför vårt första möte ut en en checklista som jag vill att ni fyller i. Den innehåller några praktiska frågor om er trädgård och några om er själva, som vilken stil ni föredrar på trädgården, vilka era favoritfärger är och hur ni vill använda er nya trädgård. Det ger mig bakgrundsinformation om er och trädgården. Skriv ut och fyll i inför vårt möte.
  • Jag behöver också en aktuell, skalenlig och måttsatt ritning över trädgården, en tomtkarta. Har ni ingen sedan tidigare går det att beställa från kommunen. Jag kan också upprätta en ritning mot en kostnad av 750 kr per timme.

Villkor

Alla priser är inklusive moms.
Reseersättning tillkommer med 50 kr per mil.
Hänsyn kan bara tas till den information som jag får. Tänk på att det kan finnas hinder under mark, som till exempel rör, ledningar, berggrund med mera som kommer påverka iordningställandet av er nya trädgård.