web analytics

Höstanemon

Nu blommar mina höstanemoner för fullt! De står i en rabatt precis vid gången mot dörren så jag ser dem varje gång jag kommer hem. Det är så man ska plantera sina favoritväxter (speciellt de som blommar på vår och höst) så att man ser dem ofta!

Ett tips när man ska fotografera växter är att inte göra det när det blåser massor. ;-) Jag fick ta massor med bilder för att få till i alla fall några med skärpa, på många ser man bara en rosa suddig sak som flyger förbi. Fint det också, men inte riktigt vad jag var ute efter den här gången :-)

Anemone x hybrida Stor höstanemon, sorten heter ‘Pamina’. Från och med nu kommer ni får dras med latinska namn på växterna också eftersom jag behöver träna på dem!

One Response to Höstanemon

  1. Timjan o Akleja 2011-08-31 at 17:51 #

    Hej!

    Såg din blogg hos nån annan och föll för namnet, nästan som mitt! :) Och en riktigt trevlig blogg har du också. Hit kommer jag tillbaka!

    Höstanemoner är en favorit här också, har två vita sorter men den ena har inte blommat i år, undrar om den står för trångt…

    Hälsningar Birgit

Kommentera