web analytics

Rabarberkaka med kolasås i långpanna

Vet du inte vad du ska göra med all rabarber? Här kommer ett tips på en riktigt god rabarberkaka. Jag har bakat den två gånger och alla som smakat har tyckt om den! Det är så himla smidigt att baka i långpanna tycker jag eftersom det blir så mycket att det räcker till att frysa in också.

Rabarberkaka med kolasås

5 ägg
5 dl socker
250 g smält smör
5 dl vetemjöl
600 g rabarber (blir jättegott att blanda i jordgubbar också!)

Kolasås:
3 dl grädde
1 1/2 dl socker
1 1/2 msk smör

Sätt på ugnen på 175 grader.
Skölj och skär rabarbern i bitar, jag gillar bäst när det är ganska små bitar men det är ju förstås en smaksak.
Vispa samman ägg och socker, rör ner det smälta smöret och mjölet. Töm smeten i långpanna med smörpapper i och strö på rabarbe.
Grädda i 20 minuter.
Koka kolasåsen (som ska vara ganska lös) och häll över kakan och grädda tills kakan är färdig ca 15 minuter.
Goda att äta som de är eller med glass eller vaniljsås.

2 Responses to Rabarberkaka med kolasås i långpanna