web analytics

PORTFOLIO

Här lägger jag upp exempel på hur mina ritningar, skisser och collage kan se ut. Välkommen att kontakta mig om du vill ha hjälp med din trädgård!

Trädgårdsritningar

Trädgårdsritning B

 

En helt ny trädgård till ett nybyggt tvåfamiljshus där kunden önskade sig en lite av en gammaldags mormorsträdgård som ändå skulle passa till det nya huset och vara lättskött. Jag valde att samla blommande perenner och buskar i två större rabatter. En som välkomnar hem varje dag och en som kunden kan njuta av från altanen och inifrån huset.

 

 

 

Trädgårdsritning R

 

En ny entréträdgård och hjälp med placering av växthus önskade sig den här familjen. Jag ändrade sträckningen på en trappa och breddade den samt la till en välkomnande entrérabatt. Växthuset placerades för att få så mycket solljus som det bara var möjligt.

 

 

 

Trädgårdsritning

 

 

En helt ny trädgård till ett nybyggt suterränghus på en tomt med mycket berg i dagen. Jag ritade en lättskött, blommig och barnvänlig trädgård till familjen som bor här.

 

 

 

Illustrationsplan2

 

 

En uppdaterad äldre trädgård som nu fått en japansk del, en stor perennrabatt att njuta av hela året och stora  grusade och stenlagda ytor för att slippa gräsklippning. Allt tillsammans med de uppväxta träd och buskar som redan finns i trädgården.

 

 

 

Trädgårdsritning

 

Lättskött trädgård till ett nybyggt tvåfamiljshus i havsnära läge. Trädgården har stora umgängesytor för båda familjerna med uteplatser både i morgon-, middags- och kvällssolen.

 

 

 

 

 

Trädgårdsritning

 

Tillgänglig trädgård till en familj där en av familjemedlemmarna är rullstolsburen. Jag ritade in hårdgjorda ytor runt hela huset så att det skulle vara lätt att komma runt. Familjen hade också önskemål om att få plats med ett lusthus och odlingslådor.

 

 

 

 

Illustrationsplan

 

En lugn grön trädgård med många rum till en familj med nästan vuxna barn som bor i ett äldre hus på landet. Trädgården har pool, uterum och flera uteplatser enligt familjens önskemål. Jag har planerat in stora buskage med både vintergröna och blommande buskar. Här finns också många träd, både vårblommande körsbärsträd och flera träd med otroligt vackra höstfärger. Kring uteplatserna finns också flera perennplanteringar som blommar i princip hela sommaren och även är vackra på vintern.

 

Illustrationsplan

 

En ny friggebod skulle byggas i trädgården och en familj fick hjälp av mig att placera in den. Jag hjälpte dem också att komplettera med nya växter runt om.

 

 

Illustrationsplan

 

 

 

 

 

Modern mormorsträdgård i vitt, blått och rosa till en familj med vuxna barn och ett parhus. De  hade önskemål om stora sällskapsytor och klassiska mormorsväxter till sin lilla trädgård. Jag tog bort den gamla gräsmattan och ersatte den med ett stort trädäck, grusgång och perennrabatter där klassiska mormorsväxter som rosor och lavendel fick sällskap av moderna prydnadsgräs.

 

 

 

Inköp av växter och plantering

Timjan och pioner ritar inte bara trädgårdar utan kan också hjälpa till att köpa in växter och plantera dem. Här en liten radhusträdgård som fått sig en makeover:

Före Efter
Fler (och större) bilder och information finns i bloggen.

Och här är det en innergård i Göteborg som fått nya växter:

2013-06-20-021

2013-09-06-019

Många fler bilder från detta projekt finns i bloggen.

 Vyskiss

Om man  behöver få en känsla för hur resultatet blir kan en vyskiss hjälpa till:

Vyskiss

 

Collage

Här är ett exempel på collage med bilder som kan vara en del av en trädgårdsbeskrivning som ingår om du anlitar mig för Trädgårdsritning.

Collage

Växtcollage