web analytics

Planering och omplantering

Igår hade vi alldeles ljuvligt väder här i Göteborg och vi tillbringade förmiddagen utomhus. Barnen spelade fotboll, kubb och cyklade medan jag och maken satt i solen på altanen. I alla fall en stund för det verkligen kliade i mig att komma igång i trädgården. Men det är inte riktigt läge för det. Dels är jag höggravid men även om maken sa att jag skulle sätta honom i arbete istället så är det inte lätt att göra något när marken fortfarande är frusen. Inte ens att rycka upp ogräs fungerar speciellt bra visade det sig. Så vi gick mest runt och planerade för vad vi ville göra när vi väl kunde :-)

Vi pratade insynsskyddande buskar, dressning av gräsmatta, flytt av perenner, ny stenkant till hallonlandet och byggande av spaljé med klematis. Och så insåg vi att havtornen helt håller på att ta över rabatten på baksidan:

Fast det känns inte som om det gör så mycket eftersom det är svårt att få något annat att ta sig här. Det är ren blålera och utan maskiner är det inte lätt att gräva om marken. (tro mig, jag har försökt!)  Tror jag ska skriva ett helt inlägg om det någon gång, problemen med odränerad mark man får när man flyttar in till ett nytt hus där marken är helt sönderkörd av tunga maskiner…

Sedan gick vi in och efter lunch fick jag i alla fall lite jord under naglarna när jag efter lite fönsterputsning insåg att det fanns en hel del krukväxter i behov av omplantering:

Sån var vår söndag. Den sista i februari :-)

Inga kommentarer ännu.

Kommentera