web analytics

Påta i påsk!

Det var länge sedan jag skrev något här. Det blir tyvärr så att instagram har tagit över mycket av det jag tidigare skrev i bloggen. Där uppdaterar jag så gott som dagligen, ofta flera gånger om dagen. Det går snabbt och enkelt. Följ mig gärna där också, där heter jag timjanochpioner. 

Säsongen har dragit igång på allvar och kalendern fylls på snabbt med nya uppdrag, jättekul! I nästa vecka har jag mina första planteringsjobb så nu är våren verkligen här på riktigt :-)

Ska ni trädgårda något i påskhelgen då? Själv har jag massor jag vill göra i min egen trädgård:

*plantera om chili- och tomatplantor. De behöver större krukor nu. Det blir sista omplanteringen för dem innan jag sätter dem i hinkar ute i slutet av maj.

*så ute i köksträdgården: mer sallad,  slätbladig persilja,  krusbladig persilja, salladslök, dill, pac choi, morötter, lila morötter, rädisor, polkabeta, wasabiruccola, perenn ruccola, mizunakål, ringblommor, kornvallmo, rudbeckia och purpurfärgad blåklint

*så inne: grönkål, kålrabbi, lungrot, kinesisk bladselleri, småblommig tagetes, rosenskära och isop 

*plantera växter i andra delen av min ”välkommen-hem-rabatt”. (Första delen är klar och en bild finns på Instagram). Det handlar mest om att flytta dit perenner från andra delar av trädgården och få till något fint med dem. 

*mäta upp hur mycket trädgårdskant av metall jag behöver till köksträdgården och beställa det. Jag har den som avskiljande mellan grus och plantering.

*plantera ramslöksplantorna jag fick av en snäll granne häromdagen 

*tömma rabatten intill huset på framsidan eftersom vi snart ska bygga trädäck här. Det växer massor med lökväxter här som jag förstås ska ta hand om och flytta till andra ställen i trädgården. Även jorden tänker jag ta om hand och använda på andra ställen. 

*plocka ur alla grejor ur vårt trädgårdsskjul för att komma åt golvet. Där finns nämligen jättefina granitstenar som jag vill använda som gångar ute i trädgården istället. Skjulet får ett nytt golv av betongsten. 

*rensa kirskål på baksidan

*rensa ur sly ur måbärshäcken

*beskära syrener på baksidan

*åka och köpa armeringsmatta och få upp som spaljé i köksträdgården mot komposthörnet

Hm…det är säkert fler grejer som jag inte tänker på nu. Men jag tror det här räcker och blir över ändå ? Fixar jag tre av ovanstående punkter är jag riktigt nöjd! Jag vägrar se trädgården som ett måste och jag hinner det jag hinner och gör det jag känner för. Om och när jag får tid att vara ute. 

Ha en härlig trädgårdshelg och glad påsk! 

Inga kommentarer ännu.

Kommentera