web analytics

Om livet som egenföretagare och trebarnsförälder

Det finns massor med saker jag älskar med att driva eget företag. Det är oerhört varierat och att jag får jobba med något av det bästa jag vet – trädgård. Jag bestämmer mina egna tider och är min egen chef. Och så kan jag jobba mycket hemifrån.

trädgård

Men så finns det också delar som är tuffa. Till exempel när barnen blir sjuka. I förra veckan var min 8-åring hemma och sjuk tre dagar. Denna vecka har min treåring har varit hemma hela veckan med feber och en förkylning som aldrig verkar ge med sig. Och i torsdag var det 11-åringens tur att få bacillerna.

Jag får förstås vabba som egenföretagare också. Det är bara det att det ju inte går eftersom det inte finns någon annan som kan rita mina trädgårdar åt mig. Så med mycket film till barnen och kaffe till mig som annars inte dricker det så har jag den senaste tiden kämpat på mot sömnbrist och deadlines.

Börjar nu närma mig mållinjen som innebär två färdigritade trädgårdsritningar och därefter tre veckors ledighet med (de förhoppningsvis friska!) barnen och min man över jul. Det är en underbar känsla att känna ändå fixa dessa tuffa perioder rätt bra trots allt. Jag hoppas nu bara på att hålla mig frisk själv en vecka till så löser sig detta :-)

One Response to Om livet som egenföretagare och trebarnsförälder