web analytics

Om Echinacean ‘Little Magnus’

Jag älskar röda solhattar och min favorit bland de rosa sorterna har alltid varit klassikern ‘Magnus’. Den är fantastisk vacker och pålitlig då den kommer tillbaka från år till år, något som tyvärr inte alltid stämmer för många andra sorters solhattar.

På Elmia garden, en trädgårdsmässa för branschfolk, så hittade jag en för mig ny echinacea som jag hoppas mycket på, en lillebror till min favorit, nämligen ‘Little Magnus’. Den blir bara runt 40 cm hög istället för storebrorsans 80 cm vilket kan vara mycket användbart i många sammanhang.

Echinacea-little-magnus

Echinacea purpurea ‘Little Magnus’.

Jag har skrivit om röda solhattar flera gånger tidigare. Här kan du läsa mer om du vill:

Om solhattar
Toksnygga solhattar!
Vintersiluetter
Sensommarfint
Favoritperenn: röd rudbeckia
Finast just nu

Inga kommentarer ännu.

Kommentera