web analytics

Nytt hus och ny trädgård

Idag fick vi tillträde till vårt nya hus! En riktigt härlig känsla kan jag meddela :-) Tänkte försöka damma av den här bloggen lite genom att skriva lite om huset och trädgården som hör till.

Vi flyttar till ett hus med mindre trädgård än vad vi har nu. Från ca 600 kvadratmeter idag till 455 kvadratmeter till det nya huset. Huset är ett kedjehus från -62 och vi är bara de andra ägarna! Det ligger i Mölndal utanför Göteborg och som ni vet när det gäller hus så är det tre saker som är viktiga när man ska köpa ett nytt. Läget, läget och läget. :-) Vi kommer ha cykelavstånd nästan överallt. In till Göteborg om vi så vill och till Mölndals centrum är det bara en kilometer. Våra två äldsta barn får cykelavstånd till skolan och till många av sina aktiviteter. Maken kan cykla till jobbet och vi kommer därför kunna sälja en av våra bilar. Och så är det ju större än huset vi har nu förstås. Med 4 sovrum och ett kontor till mig. Och två vardagsrum. Perfekt!

Så vi valde inte huset på grund av trädgården, men jag kände redan när vi var där på visningen att det kunde bli något riktigt bra med de 455 kvadratmeter som finns. Vi kommer trivas här! På bilden här nedanför ser man hur trädgården ser ut från ovan.

Nya huset

Nu i början kommer vi förstås lägga mycket tid på att renovera inomhus. Men samtidigt kommer jag förstås inte kunna hålla mig från trädgården :-) Det första jag ska göra är:

-ta bort flera stora rhododendron, en idegran och en paradisbuske som växer för nära fasaden på baksidan
-ta bort en vildvin som klättrar på fasaden på framsidan
-flytta en klätterhortensia som även den klättrar på fasaden, måste bara bestämma mig för var jag vill ha den och någon typ av fristående spaljé först
-anlägga en provisorisk köksträdgård med några pallkragar. Lite vill jag kunna odla även i år :-)
-ta ner den fantastiskt vackra prydnadskörsbärsträdet på framsidan. Som tyvärr är alldeles för stort och står i vägen för framtida planer för platsen här. Dessutom insåg jag idag att det kommer upp sly från det här trädet på hela framsidan…
-ersätta knäckstensmuren med plantering vid vägen med en häck. Liguster, bok, idegran eller fortsätta med måbär som redan finns i trädgården? Det återstår att se.

Självklart kommer jag skriva om mina äventyr i nya trädgården här i bloggen så kika gärna in igen. Timjanochpioner finns även på Instagram och där kommer nya bilder i princip varje dag, från egna och andras trädgårdar. Välkommen att kika in där med :-)

Inga kommentarer ännu.

Kommentera