web analytics

Ny form på rabatten

Gör om och gör rätt! Den här rabatten har varit en riktig följetong i bloggen. Ännu mer så i verkligheten. Jag har redan gjort och förstorat den ett par gånger men nu har jag till slut fått till den så som jag vill ha den.

21 juli förra året skrev jag att jag funderade på att förstora rabatten. 20 april i år skrev jag ”nu ska det bli av” och menade just den här planteringen. Och nu har arbetet inletts:-)

Före: (här kan man se en bättre bild från förra sommaren)

Efter:

Det blev en mycket finare form på hela planteringen såhär tycker jag!

Som ni ser så är det inte helt färdigt. Jag har inte bestämt om jag ska plantera avenbokshäck längs uppfarten och fortsätta på häcken ut mot gatan. Eller om jag ska plantera ett par buskar där. Jag måste fundera på det ett tag.

Något annat jag vill göra här är att få till någon sorts avgränsning för att dela av trädgården lite. Som det är nu ser man ju rakt genom hela trädgården in till pilhäcken på andra sidan. Jag hade tänkt göra någon slags smal spalje/portal för klätterväxter så det blir som en ingång till nästa trädgårdsrum. (Skriver mer om mina funderingar kring detta här.) Men jag är inte färdig med dom funderingarna heller! Det är rätt skönt att ta det lite lugnt med besluten om min egen trädgård. :-)

One Response to Ny form på rabatten