web analytics

Min bergros, behålla eller inte?

Jag köpte den här buskrosen på rea samma år som vi flyttade in i huset. Ett sånt där spontanköp som jag inte alls visste vad jag skulle göra med. Jag visste då inte så mycket om den heller utan såg bara de vackra cerisa blommorna. Och jag gillar verkligen de vackra enkla rosorna, men den blir rejält stor, skjuter rotskott och blommar väldigt kort tid. Så nu funderar jag på att ta bort hela busken och plantera något lite mer intressant. Någon buske som är vacker hela året. Men den lär inte vara speciellt lätt att få bort så jag vet inte riktigt hur jag ska göra.

Rosa pendulina, bergros.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Nu blommar det! | Trädgårdsdesign Trädgårdsarkitekt i Göteborg, Mölndal, Kungsbacka med omnejd. TIMJAN & PIONERTrädgårdsdesign Trädgårdsarkitekt i Göteborg, Mölndal, Kungsbacka med omnejd. TIMJAN & PIONER - 2013-06-04

    […] Den som jag rätt ofta tänker att jag ska ta bort eftersom jag inte gillar hur den växer och skjuter rotskott. Men ack så vacker den är just nu […]

  2. Bye bye bergsros! | Trädgårdsdesign Trädgårdsarkitekt i Göteborg, Mölndal, Kungsbacka med omnejd. TIMJAN & PIONERTrädgårdsdesign Trädgårdsarkitekt i Göteborg, Mölndal, Kungsbacka med omnejd. TIMJAN & PIONER - 2013-09-08

    […] slut bestämde jag mig för att jag fått nog av min bergsros som skickade ut rotskott åt höger och vänster. Vacker […]

Kommentera