web analytics

Marktäckare att undvika?!

Jag är mycket för att täcka jorden med växter. Främst för att jag tycker det blir finast så men också för att ogräs inte ska få fäste. Därför har jag mycket marktäckande växter i min trädgård och flera av dem är riktiga favoriter. Men så finns det en som jag funderar på att ta bort, penningblad. Denna planta, för det är bara en, köpte jag förra sommaren för att ha tillsammans med några sommarblommor i kruka. Men det blev inte så utan jag planterade istället ut den i rabatten under ett nyplanterat äppelträd. Sedan har den växt och växt och växt. Från en tio centimeters kruka till att täcka över en kvadratmeter i rabatten på mindre än ett år. Lite för aggressiv för min smak. Den tar över alldeles för mycket.

Den här bilden är tagen i början av maj, nu har den spridit sig ännu mer och växer ut över planteringens kantstenar och ner över gräsmattan! Det är frågan om denna inte tillhör djurriket istället? Ormarna kanske? ;-)

Penningblad Lysimachia nummularia, bör nog bo i kruka!

Inga kommentarer ännu.

Kommentera