web analytics

Knäckig rabarberpaj

Förra året gjorde vi nog inte en enda rabarberpaj. Istället kokade vi rabarberkolasås på våra rabarber. Hur gott som helst med glass och jordgubbar. Men i väntan på färska jordgubbar så ville jag göra en paj i helgen och hittade detta recept på Icas hemsida. Verkligen supergod!

Knäckig rabarberpaj

  • 500 g rabarber
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl socker
  • 1,8 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljsocker
  • 125 g smör
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl ljus sirap
  • smör till formen
  • vaniljglass till servering

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna.
  4. Ansa och skär rabarbern i ca 4 cm stora bitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Bred på smeten.
  5. Grädda pajen mitt i ugnen 40–50 minuter, tills den fått fin färg. Servera gärna ljummen med vaniljglass.

4 Responses to Knäckig rabarberpaj