web analytics

Juni är här!

Det regnar här i Mölndal idag. Efter att ha skickat en ny trädgårdsritning till en kund i Frölunda tog jag en liten promenad i min egen trädgård. Blött gräs och massor med mördarsniglar (fick gå och hämta saxen….). Växterna tar tacksamt emot vattnet dock och jag är glad för att jag slipper gå med vattenslangen. Med en trädgård som består av en stor köksträdgård där det alltid finns något nysått och i övrigt mest nyplanterade växter så är det viktigt med vatten! Så även om mördarsniglarna har fest så är jag glad för regnet, (och går ut med min sax minst en gång om dagen)!

Kikade sedan in här på bloggen och ser att det nästan är två månader sedan jag skrev något här. Inte så konstigt dock. April och maj är högsäsong om en som jag jobbar med trädgård. Det är då alla vill ha hjälp och uppdragen hopar sig. Jag älskar det men är ändå glad att juni nu är här och det innebär att det har lugnat sig lite grand. Kalendern är inte riktigt lika fullproppad med kundbesök, planterings- och ritjobb. Missförstå mig rätt, det är ju fantastiskt att jag alls har kunder som vill ha min hjälp med sina trädgårdar men när jag får säga nej för att jag inte har tid att rita ytterligare en trädgård så önskar jag att kunden hade hört av sig i november i stället. :-)

Bläddrar tillbaka lite i bloggen och ser att jag inte skrivit så mycket alls om nya trädgården i här. Det måste det ju bli ändring på! Jag vill ju dokumentera den här trädgården lika bra som jag dokumenterade min första trädgård. Sedan vi flyttade hit för snart ett år sedan har det hänt massor med nya trädgården. Träd har planterats, perennrabatter komponerats och buskage rensats ut. En köksträdgård är på plats och en altan håller på att byggas. Gräsmattan har krymt betydligt :-) Jag ska försöka dokumentera detta lite bättre framöver!

Just nu blommar massor med aklejor överallt i min trädgård, en växt jag inte hade alls i min förra trädgård men verkligen älskar nu!

Inga kommentarer ännu.

Kommentera