web analytics

Julblommorna still going strong!

Ingen jul utan julblommor och även om julen kanske kan anses vara över står förstås julblommorna kvar och är vackra. Amaryllisarna har jag numera i vas, gillar dem bättre så. Just nu blommar en vit och två rosa är på väg att slå ut:

Amaryllis

Rosa hyacinter är de vackraste tycker jag:

Hyacint

Julkaktusen, Schlumbergera,  som jag så ofta köper fel färg på, så även i år. Vill ha rosa men får oftast den här orange varianten. Den har jättefina rosa knoppar innan den slår ut och det är det som lurar mig varje år. Men orange är ju fint det med:

Julkaktus

I år har jag en rumsgran, Araucaria heterophylla, för första gången. Fick tag i det sista exemplaret i en blomsterbutik strax innan jul. Planerar att ha kvar den som krukväxt hela året eftersom jag tycker de är så fina. Men då utan ljusslinga förstås :-)

Rumsgran

Inga kommentarer ännu.

Kommentera