web analytics

Intressant läsning

Plantagen har  undersökt trädgårdsintresset i Sverige, Norge och Finland och publicerar resultatet i Trädgårdsbarometern.  Väldigt intressant att läsa tycker jag som trädgårdsdesigner förstås men jag tror att många trädgårdsintresserade gillar att läsa om trender och intressen i trädgårdsvärlden.

Det som kommer stort enligt trendspanarna är bland annat naturliga trädgårdar, starka färger, odling av ätbara växter, belysning och ”inredning” ute. Jag håller med dem men tror att de allra flesta fortfarande vill ha mest ljusa pasteller i rosa, vitt och blått.

Mindre populärt sägs barrväxter och medelhavsväxter vara. Barrväxter tycker jag har oförtjänt dåligt rykte eftersom jag tycker de tillför ovärderlig form och grönska till trädgården. Idag finns det små sorter av till exempelvis tall som verkligen är vackra och så långt ifrån sjuttiotalets förvuxna barrväxter man kan komma!

Sedan är det ju kul att efterfrågan på trädgårdstjänster förväntas öka och att 4 av 10 vill anlita en trädgårdsarkitekt.  Är du en av dem så får du gärna kontakta mig, jag kan hjälpa dig skapa just din drömträdgård! :-)

Trädgårdsbarometern

 

 

 

Inga kommentarer ännu.

Kommentera