web analytics

Helgens trädgårdsfix

Det blev en hel del jobb (varför kalla det jobb när det ungefär är det roligaste som finns? :-) Men jag hittar inget bättre ord!) i trädgården i helgen.

-Jag sådde mer morötter, dill och sallad och satte lök som en snäll granne hade fått över. Jag har faktiskt aldrig odlat lök förr men hoppas det inte är alldeles galet att sätta dem nu. Det värsta som kan hända är väl att de blommar direkt. Vi får se hur det går.

-Jag har rensat en massa ogräs.

-Maken klippte pilhäcken.

-Och så det som tog mest tid av allt, jag har äntligen lagt kullersten under pilhäcken. Stenarna köptes för ungefär ett år sedan och har legat på plats sedan dess. Men i helgen grävde jag bort ogräset under, la markduk och så stenarna då.

Före:

 

Efter:

Ingen superskillnad kanske, men för mig känns det himla bra att ha fått detta ordnat. Snyggt och prydligt blev det ju i alla fall :-) Nu återstår bara att fylla mellanrummen mellan stenarna med stenmjöl. Vet inte om det är så man ska göra men jag tycker det fungerar bra. Stenarna ligger på plats och ogräset får inte riktigt fäste i stenmjölet som packas rätt hårt av regnet.

Det ni ser till höger i bild är odlingslådorna i min köksträdgård. Mer om den en annan dag :-)

Inga kommentarer ännu.

Kommentera