web analytics

Följ med på promenad #2

Jag gjorde ett sådant här promenadinlägg förra sommaren och hade då tanken på att det skulle bli fler. Men sedan glömde jag bort det. Nu tänkte jag i alla fall ta upp tråden igen och i alla fall ibland ta med mig kameran ut när jag tar mina kvällsprommisar. Jag tittar ju så mycket på trädgårdarna jag går förbi och tänkte att lite av det jag funderar på kunde jag dela med mig av här. Här kommer bilder från i tisdags:

Häggmispel har jag skrivit om flera gånger så ni förstår ju att jag gillar dem. Här kommer ytterligare en anledning till det. Nya skott är brunröda och så otroligt fina mot de gröna bladen:

Lupinerna blommar för fullt här nu och jag börjar inse att de är riktigt vackra! Tidigare har det varit en växt jag på något sätt knappt lagt märke eftersom de är så vanliga men nu har jag på något sätt fått upp ögonen för dem. Jag har dock hört att de sprider sig rätt friskt så det kanske inte är läge att plantera in dem i perennrabatten här hemma på min lilla tomt. Men i stora trädgårdar finns det säkert plats för lite vackra lupiner:

Och titta här vem som dök upp bakom busken när jag skulle fotografera rosenhallon :-) Jag gillar att vi bor både på landet och nästan i stan samtidigt!

I huset som hör till den här trädgården har det flyttat in nya människor och vips så händer det saker. Istället för en stor sluttande plantering ut mot gatan har de gjort en mur och höjt upp marknivån och fått en mycket större trädgård som de själva faktiskt kan använda. Mycket smart! Och fint börjar det bli:

Maffigt röd berberishäck som jag inte riktigt vet vad jag tycker om. Snyggt eller lite för mycket?

Och avslutningsvis en bild av en vacker ek jag blev lite kär i (ja jag är sån när det gäller träd…;-) när kvällssolen lyste genom bladen:

One Response to Följ med på promenad #2