web analytics

Krukan i stenpartiet

Längs förrådsväggen hamnade alla stenar när vi gjorde i ordning marken för att rulla ut gräsmatta på framsidan förra våren. Sen låg de kvar där och blev till vad vi kallar vårt stenparti. Egentligen allså bara en smal remsa mark med en massa stenar, den ligger dessutom under tak där precis vid väggen så det är väldigt torrt. Bland stenarna har vi satt lite olika Sedum vi hittade i sexpack på plantagen och förvånansvärt nog klarade alla vintern och flera har spritt sig rätt mycket.

Så småningom vill jag nog ha pipranka eller klätterhortensia på väggen till förrådet, men tills dess har jag i alla fall ställt dit en kruka för att få något att se på håll. En alunrot Palace purple som jag grävde upp ur rabatten och en vitblommig sak som jag blivit lovad på Blomsterlandet ska blomma hela sommaren och trivs i skuggan.

(Bilden försvann tyvärr när jag uppdaterade bloggen)

2 Responses to Krukan i stenpartiet

  1. AnnaB 2008-05-26 at 22:12 #

    Den där vitblommiga ser ut precis som en som jag har flera stycken av – minns dock inte vad de hette. Snö… någonting?

  2. Evelina 2008-06-03 at 06:42 #

    Vad trevligt att hitta hit till en trädgårdsblogg. Kommer att följa den spänt heeela sommaren för att se vad som händer :-) Och den där vitblommiga är en Bacopa, även kallad Snöflinga och JA den brukar blomma heeela sommaren och hösten med om den inte är för kall. Snygg var den iallafall tillsammans med alunroten.

Kommentera